Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να κινητοποιεί δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών στρατευμάτων και των ξένων μισθοφόρων, στη Λιβύη, και θέλει να επιβάλει την εξουσία του και να εδραιώσει τη συμμετοχή του στην κρίση της Λιβύης πριν από τις προσεχείς διαπραγματεύσεις, δήλωσε χθες (27/7), ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι.

Σύμφωνα με τον αλ Μισμάρι, η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει χιλιάδες μαχητές στη Λιβύη πριν από την αναμενόμενη επερχόμενη αντιπαράθεση για τις βασικές στρατηγικές θέσεις της Σύρτης και της Τζούφρα στο κέντρο της χώρας.

Η Τουρκία μεταφέρει χιλιάδες μισθοφόρους και τρομοκράτες, καθώς και χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες, στη δυτική περιοχή της Λιβύης. Ο Ερντογάν θέλει να επιβάλει τη δύναμή του στη Λιβύη ή να εμπλακεί στην κρίση της Λιβύης, ως πραγματικότητα που πρέπει να γίνει αποδεκτή σε προσεχείς διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο αλ Μισμάρι.

Ο Ταγματάρχης είπε επίσης ότι ο LNA είναι έτοιμο, στην πρώτη γραμμή και έχει στείλει τις κατάλληλες ενισχύσεις στις δυνάμεις του. «Ενισχύουμε όλες τις δυνάμεις μας που υπάρχουν εκεί με όλα τα είδη όπλων. Το τελευταίο ήταν αποστολή ενισχύσεων στο παράκτιο αμυντικό σύστημα ελέγχου πλοίων», πρόσθεσε.

Ο αλ Μισμάρι είπε επίσης ότι ο διοικητής του LNA Χαλιφά Χαφτάρ «εποπτεύει προσωπικά όλα τα κινήματα των δυνάμεων, καθώς και τις ενισχύσεις και τα όπλα που έχουν μετακινηθεί στην περιοχή Τζούφρα, Σίρτη και στην περιοχή πετρελαίου al-Hilal».

Πηγή: alarabiya

Πηγή: sofokleousin.gr