Πέντε μόλις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έφερε ο …πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός ( λειτουργικές βελτιώσεις κατά την κυβέρνηση), που ανακοινώθηκε σήμερα (4/8). Πρόκειται για την αναβάθμιση δύο υφυπουργών σε αναπληρωτές υπουργούς και την είσοδο τριών νέων υφυπουργών (δύο βουλευτών και ενός εξωκοινοβουλευτικού).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο πρωθυπουργός αποφάσισε:

  • Την αναβάθμιση του υφυπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
  • Την αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • Την τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Την τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.
  • Την τοποθέτηση του Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η αναβάθμιση Σκυλακάκη και Παπαθανάση και η είσοδος Τσακλόγλου, μαρτυρά την πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη να ενισχύσει τρείς τομείς στους οποίους υστερεί η κυβέρνηση (οικονομία, ανάπτυξη και εργασιακά), ασκώντας ταυτόχρονα πρέσινγκ στους υπουργούς, Χρήστο Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση, για περισσότερο έργο και αύξηση της αποτελεσματικότητας. 

Πηγή: sofokleousin.gr