Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, ο οποίος επεσήμανε ότι «υπάρχει μια προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων που ξεκίνησε τον Αύγουστο και ειδικά στην Αττική το οποίο μας οδήγησε στο να προτείνουμε τα νέα μέτρα» και τόνισε ότι η μη τήρηση των μέτρων το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτό που οδήγησε στην επιβολή νέων.

Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά, αν δεν μειωθεί το φορτίο, το οποίο «στην Αττική ανεβαίνει συνεχώς και κοντεύει να φτάσει στο κόκκινο».

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι η καθολική χρήση μάσκας έπρεπε να έχει ήδη εφαρμοστεί και πως το επόμενο βήμα θα μπορούσε να είναι το lockdown και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να περιοριστούν οι κοινωνικές συναναστροφές και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα να κάθονται πιο πολύ στο σπίτι.

Όπως ανέφερε υπάρχουν διάφορα στοιχεία στα οποία μπορεί να βασιστεί κάποιος και να πει ότι η επιδημία χειροτερεύει και αυτά είναι η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι ανάγκες εντατικής θεραπείας και επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι ΜΕΘ έχουν αρχίσει και «στριμώχνονται». «Συνέχεια υπάρχει πίεση στις μονάδες… Φοβάμαι ότι αυτό το ποσοστό θα ανέβει και άλλο… Διασωλήνονται και άτομα νεαρής ηλικίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζανάς.

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε πως τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν οπωσδήποτε. «Θα υπάρχουν κρούσματα το θέμα είναι σε τι ποσοστό θα έχουμε κρούσματα», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως είναι χειρότερο αυτό το κύμα από το πρώτο γιατί τότε βγαίναμε από το χειμώνα ενώ τώρα μπαίνουμε στο χειμώνα. «Ο κορωνοϊός ήρθε για να εγκατασταθεί» συμπλήρωσε.

Πηγή: sofokleousin.gr