Οι χώρες της Δύσης προσπαθούν να δημιουργήσουν μια σχεδόν ανυπέρβλητη αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Βορειοατλαντικής συμμαχίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την έναρξη των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα με τον Σύρο ομόλογό του Φάισαλ Μεγκντάτ, τονίζοντας ότι οι ηγεσίες των δύο χωρών δεν θα επιτρέψουν στην Δύση να υπονομεύσει τις στρατηγικές σχέσεις Ρωσίας-Συρίας.

«Η κατάσταση στον κόσμο εξελίσσεται γρήγορα, αυτό αφορά μεταξύ άλλων και την βόρειο Αφρική και τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και της διευθέτησης του συριακού ζητήματος. Προς μεγάλη μας λύπη, τις δικές μας προσπάθειες που κάνουμε μαζί και οι οποίες στοχεύουν στην εφαρμογή της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επηρεάζει η ατμόσφαιρα που αυτή τη στιγμή καλλιεργούν οι δυτικοί μας συνάδελφοι, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μία σχεδόν ανυπέρβλητη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της δυτικής συμμαχίας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ είπε ότι «αναμφισβήτητα δεν θα επιτρέψουμε, ώστε τέτοιου είδους απόπειρες να υπονομεύσουν τις ικανότητές μας να επιτυγχάνουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, ή να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη των πλέον στενών στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Συρίας».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Συρίας καθορίζουν τους στόχους που τίθενται ενώπιον της Μόσχας και της Δαμασκού. «Είμαι πεπεισμένος ότι σήμερα θα μπορέσουμε να συζητήσουμε.. πως συγκεκριμένα θα προωθήσουμε αυτούς τους στόχους και θα τους υλοποιήσουμε στην πράξη» κατέληξε ο Λαβρόφ.

Πηγή: sofokleousin.gr