Η Lamda Development απέκτησε το 100% της θυγατρικής της Lamda Mall, η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών LAMDA DOMI  και PYLAIA, ιδιοκτητριών των Εμπορικών Κέντρων Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα.

Η Lamda Development εξαγόρασε το ποσοστό μειοψηφίας 31,7% που κατείχε μέχρι τις 20 Μαΐου η Wert Blue SarL, έναντι τιμήματος 109 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Γ’ Τριμήνου 2022, με την ολοκλήρωση των συμβατικών προϋποθέσεων που αφορούν κυρίως τις εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Εταιρεία αποκτά τον απόλυτο έλεγχο της θυγατρικής LAMDA MALLS Α.Ε., η οποία κατέχει το σύνολο των μετοχών των εταιρειών LAMDA DOMI S.M.S.A. και PYLAIA S.M.S.A., στις οποίες ανήκουν τα Εμπορικά Κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos, αντίστοιχα.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development δήλωσε πως η εξαγορά αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας, η οποία περιλαμβάνει:

  • τη συγκέντρωση όλων των υφιστάμενων Εμπορικών Κέντρων, καθώς και των νέων, υπό ανάπτυξη Εμπορικών Κέντρων στο Ελληνικό, κάτω από ένα διακριτό και ανεξάρτητο λειτουργικά όχημα
  • την περαιτέρω ενδυνάμωση της ηγετικής θέσης της Εταιρείας στο κλάδο των εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, με την πιθανή εξαγορά και άλλων ποιοτικών εμπορικών ακινήτων, εφόσον παρουσιαστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.

Πηγή: sofokleousin.gr