Επιμένει η Κριστίν Λαγκάρντ στην «γραμμή» ότι  ο πληθωρισμός που πλήττει την Ευρώπη είναι βραχύβιος και ως εκ τούτο δεν απαιτείται από την ΕΚΤ να αναθεωρήσει την πολιτική της για τα επιτόκια, όπως έπραξε η Fed.

«Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα μειωθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς αυξημένες ενεργειακές τιμές και τα σημεία συμφόρησης στην αγορά, αναμένεται να υποχωρήσουν», δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σχολίασε την πρόθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών επιτοκίων.

«Ο κύκλος της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ είναι μπροστά από αυτόν της Ευρώπης. Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να μην ενεργούμε τόσο γρήγορα και τόσο βίαια όσο μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα έκανε η Fed».

Εντός της ΕΚΤ, πάντως, έχει «ανάψει» και πάλι η συζήτηση αναφορικά με τον πληθωρισμό και την αλλαγή πολιτικής που συνίσταται στην αύξηση επιτοκίων. Απέναντι στη «λογική» της Λαγκάρντ βρίσκονται οι εκπρόσωποι της Γερμανίας-ο παλιός και νέος πρόεδρο της Bundesbank- και των «δορυφόρων» της στην Κεντρική Τράπεζα,
 

Πηγή: sofokleousin.gr