Μηνύματα προς την Άγκυρα εξέπεμψε, για μία ακόμα φορά, ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Τζον Ντεφτέριος στο πλαίσιο του Future Investment Initiative, στο Ριάντ. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε όσον αφορά στο μέτωπο της οικονομίας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός νέου κύκλου, ανέδειξε τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τη χώρα μας σημαντικό επενδυτικό προορισμό, τόνισε ότι η ανάπτυξη θα υπερβεί εφέτος το 6% και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορά στην πορεία του τουρισμού τόσο την εφετινή χρονιά, όσο και το 2022.

“Η Ελλάδα θα είναι νικήτρια όταν τελειώσει η πανδημία”, σημείωσε και δήλωσε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση έχει ισχυρά επιχειρήματα και θα κερδίσει, για δεύτερη φορά, στις εκλογές το 2023.

“Είμαστε ασφαλείς. Δε νομίζω ότι υπάρχει γεωπολιτική απειλή…Στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι η Τουρκία θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιθετική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά… Έχουμε δημιουργήσει τις συμμαχίες μας. Έχουμε χαράξει τις γραμμές μας πολύ ξεκάθαρα, και ελπίζω ότι κάποια στιγμή, η Τουρκία θα συνεργαστεί εποικοδομητικά μαζί μας για να επιλύσουμε το ένα βασικό ζήτημα που εκκρεμεί, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά δε θα εκφοβιστούμε και δεν θα δεχτούμε να παραβιαστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, πρόσθεσε.

Για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας ενημέρωσε τον διάδοχο της Σ. Αραβίας ο Κ. Μητσοτάκης

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, στο ανάκτορο Al Yamamah, στο  Ριάντ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και συζήτησαν τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης και διεύρυνσης της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι επενδύσεις, η ενέργεια, ο τουρισμός και η άμυνα.

Υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία του νεοϊδρυθέντος Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος – Σ. Αραβίας για την ενίσχυση των δεσμών των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών και εξετάστηκαν βήματα για την προαγωγή επενδυτικών πρωτοβουλιών και έργων συνδεσιμότητας.

Πηγή: sofokleousin.gr