Πέντε άτομα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο αποτελεί και το νοσοκομείο Αναφοράς στην Κύπρο, ένα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο με συμπτώματα κορονοϊού. Η κατάσταση της υγείας και των έξι νοσηλευόμενων ασθενών είναι σταθερή.

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1.789 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 4 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, αριθμός αισθητά μειωμένος σε σχέση με τον χθεσινό (13).

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

  • Από 714 δείγματα που ελήφθησαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψαν 3 κρούσματα.
  • Από 268 δείγματα στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχους ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 74 εργαστηριακές εξετάσεις.
  • Από δείγματα μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διεκπεραιώθηκαν 162 εργαστηριακές διαγνώσεις, από δείγματα στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων ολοκληρώθηκαν 465 εργαστηριακές διαγνώσεις, από τα δείγματα από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας ολοκληρώθηκαν 4 εργαστηριακές διαγνώσεις και από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 102 εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή: sofokleousin.gr