Κόντρα στη δυσμενή συγκυρία που διαμορφώνουν η πανδημία και οι επιπτώσεις την στην οικονομία, στον επιχειρηματικό τομέα εντείνονται οι διεργασίες για την αξιοποίηση ευκαιριών και δυνατοτήτων που θα δημιουργηθούν με την επάνοδο στην κανονικότητα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια απαξίωσης και περιθωριοποίησης των μικρών εισηγμένων επιχειρήσεων, αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για εταιρείες που μπορούν να αποτελέσουν “οχήματα” εισόδου στο ΧΑ, ή διαθέτουν αναξιοποίητα περιουσιακά στοιχεία.

Ομάδα επενδυτών που απέκτησε τον έλεγχο της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά εταιρείας “Diversa”,  κινείται για την εξαγορά της  “Εριουργίας Τρία Άλφα” – μιας παλιάς κλωστοϋφαντουργίας που έχει συρρικνώσει τις δραστηριότητες της, αλλά διαθέτει μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία.

Ως όχημα εξαγοράς θα χρησιμοποιηθεί η Diversa, στην οποία έχει αποφασισθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ,  προκειμένου να γίνουν επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να πραγματοποιηθούν εξαγορές. Αυτή η ΑΜΚ έχει μείνει πολύ καιρό “στα χαρτιά”.  Τώρα επαναδρομολογείται υπό νέους όρους, ενώ οι επιχειρηματικοί στόχοι διευρύνονται.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, μέσω της Diversa έχει υποβληθεί πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της “Τρία Αλφα”, η οποία ανήκει στην οικογένεια Εφραίμογλου. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Κομβικό σημείο αποτελεί η αποτίμηση της μεγάλης οικοπεδικής έκτασης που διαθέτει η εριουργία στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου της, καθώς και άλλου μικρότερου ακινήτου της.

Η πληροφορία ότι  γίνονται διαπραγματεύσεις για εξαγορά, οδήγησε σήμερα την κοινή μετοχή της “Τρία Αλφα” σε άνοδο 19% – από 4,20 σε 5 ευρώ.. Αντίθετα, η προνομιούχος μετοχή που ήταν σε υψηλότερη τιμή (4,36 ευρώ) υποχώρησε κατά 13,5%.

Αναμένοντας διευκρινίσεις από την εταιρεία, το Χρηματιστήριο ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση των κοινών και προνομιούχων μετοχών.

Πηγή: sofokleousin.gr