Επικοινωνία με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τον εντοπισμό ενός ακόμη υπαλλήλου θετικού στον κορονοϊό. Ο δήμαρχος ζήτησε, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του ιού, να προγραμματιστούν νέα προληπτικά τεστ στους εργαζόμενους.

Ο υπάλληλος που εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό εργάζεται στο τμήμα καυσίμων του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή του Φοίνικα.

Ο εργαζόμενος επικοινώνησε χθες το απόγευμα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του, γνωστοποιώντας του πως παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα και ακολούθως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς «ΑΧΕΠΑ» για να υποβληθεί σε τεστ, από το οποίο προέκυψε ότι ήταν θετικός.

Από τη δημοτική αρχή δόθηκε εντολή για άμεση απολύμανση του χώρου, ενώ εξαιρέθηκε από την υπηρεσία και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό και ένα ακόμη άτομο που εργάζεται στο τμήμα καυσίμων, παρ’ ότι δεν έχει εμφανίσει σχετικά συμπτώματα.

Επίσης ο κ. Ζέρβας είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο θέμα και με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, για να υπάρξει συντονισμός σε από κοινού ενέργειες.

Πηγή: sofokleousin.gr