Αστυνομική ταινία θυμίζει η υπόθεση τουρίστριας από τη Ρουμανία η οποία πήγε στην Κρήτη για τις καλοκαιρινές της διακοπές και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, άλλαξε ξενοδοχείο και δεν έμεινε σε καραντίνα. Σύμφωνα με το cretapost, η γυναίκα έκανε βόλτες για 72 ώρες μέχρι να την εντοπίσουν οι υγειονομικές αρχές του τόπου.

Η τουρίστρια από τη Ρουμανία μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπεβλήθη στο τεστ για κορονοϊό και στη συνέχεια της δόθηκε σύμφωνα το πρωτόκολλο η οδηγία να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο της και να παραμείνει εκεί για 24 ώρες μέχρι να βγει το απότέλεσμα.

Η τουρίστρια πήγε στο ξενοδοχείο που είχε κλείσει από την πατρίδα της ωστόσο το βρήκε κλειστό, καθώς δεν είχε ανοίξει ακόμα. Το τουριστικό γραφείο της βρήκε άλλο διαθέσιμο ξενοδοχείο και μεταφέρθηκε εκεί.

Αυτή η αλλαγή ξενοδοχείου δεν γνωστοποιήθηκε στις αρχές με αποτέλεσμα όταν βγήκε το αποτέλεσμα και ήταν θετική το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν την εντώπισε στο δηλωθέν ξενοδοχεί.

Η επιχείρηση εντοπισμού απέδωσε καρπού και τελικά οι βρέθηκε το νέο ξεονοδοχείο δεν την βρήκαν καθώς η τουρίστρια φαίνεται πως  έκανε βόλτες με σκοπό να απολαύσει τις διακοπές της. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια της αστυνομίας μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Πηγή: sofokleousin.gr