Εγκεφαλικά νεκρή είναι, όπως διαπίστωσαν σήμερα οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, η 44χρονη γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, η οποία νοσηλευόταν για μέρες σε βαριά κατάσταση μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή και ενημέρωσαν την οικογένειά τη ενώ πιθανότατα σήμερα θα γίνει η αποσωλήνωσή της.  

Η 44χρονη εμβολιάστηκε στις 6 Μαΐου με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca και λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Μία εβδομάδα μετά εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα και εισήχθη στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου με ήπια συμπτώματα.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια, ενώ και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Χάρης Λυδάκης, ανέφερε πως θεωρείται πολύ πιθανό η κατάσταση της 44χρονης να σχετίζεται με το εμβόλιο.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γ. Χαλκιαδάκης, η οικογένεια της άτυχης Γλυκερίας είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ η μητέρα της, δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στο παιδί της.

Πηγή: sofokleousin.gr