«Ελλιπέστατη» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρεται σε καταγγελίες για κακοποίηση και βασανισμούς κρατουμένων στη ΓΑΔΑ.

Ο κ. Κριθαρίδης επισημαίνει ότι στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει πλήθος καταγγελιών για βασανιστήρια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής «και δεν αρκεί σε καμία περίπτωση η ελλιπέστατη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, καθώς τα όσα καταγγέλλονται, δεν έχουν καμία σχέση με κάτι που απλώς γράφεται σε μία εφημερίδα η οποία τυγχάνει να μην είναι από αυτές που λιβανίζουν καθημερινά την Κυβέρνηση».

Προσθέτει ότι «υπάρχουν καταγγελίες συγκεκριμένου κατηγορούμενου και κρατούμενου, για απαράδεκτες συμπεριφορές ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., κάτι από το οποίο επίσης δεν μπορούν να υπεκφύγουν οι φυσικοί και πολιτικοί προϊστάμενοι με «επιχειρήματα» του τύπου: «τα έχει ξαναπεί κι όταν τον πιάσαμε για επίθεση στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη». Τέτοιοι είδους ισχυρισμοί από την ΕΛ.ΑΣ., σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης, «απλώς επιβεβαιώνουν ότι συντελείται και ένα νέο φακέλωμα πολιτών με τα κοινωνικά τους φρονήματα. Ακόμα, αναμένουμε εξηγήσεις για το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης που καταγγέλλει η 18χρονη Έφη. Θα διερευνηθούν λοιπόν, όλα όσα καταγγέλλονται ή όχι;».

Πηγή: sofokleousin.gr