Στην έναρξη της δικαστικής διαδικασίας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, και σ΄άλλα θέματα αναφέρθηκε η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτσαμάνη μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Σκάι .

Όπως επισήμανε η κυρία Κουτσαμάνη όταν χειριζόταν, στο αρχικό στάδιο, την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, της είχαν στείλει στο γραφείο της ως «μήνυμα» σφαίρες και σε ερώτηση εάν φοβήθηκε και εάν το γεγονός την έκαμψε, η απάντηση ήταν: «Όχι βέβαια- Όχι βέβαια» και προσέθεσε ότι οι εισαγγελείς έχουν αποδεχθεί τον κίνδυνο.

Η τέως εισαγγελική λειτουργός υπενθύμισε ότι είχε λάβει σημείωμα από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια σχετικά με την εμπλοκή βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση, κ.λπ.

Κατόπιν αυτού «επέλεξα τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη, γνωστό για το ήθος, την άριστη νομική του κατάρτιση, και το θάρρος του. Η υπόθεση ήθελε θάρρος», ανέφερε η τέως εισαγγελέας.

Ακόμη, σε ερώτηση της δημοσιογράφου «εάν πιεστήκατε με κάποιο τρόπο από μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα», η απάντηση της πρώην εισαγγελέως ήταν: «Όχι, κλείσαμε τ’ αυτιά μας και στρωθήκαμε στην έρευνα. Κάθε βράδυ ήμουν στην Εισαγγελία και όλα τα στοιχεία που συγκέντρωνε ο κ. Βουρλώτης μου τα έθετε υπόψη για να έχω προσωπική άποψη. Μας έβρισκε το ξημέρωμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Κάναμε σωστά τη δουλειά μας».

«Φτάσαμε στο σημείο που μου είπε ότι υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και οπλοκατοχή, με στοιχεία που είχε συλλέξει. Συμφώνησα και έδωσα εντολή να προβεί στα νόμιμα.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Aθηνών για την άσκηση της ποινικής δίωξης. Κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για τους βουλευτές, καθώς τα αδικήματα ήταν σε βαθμό κακουργήματος».

Σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή η κυρία Κουτσαμάνη ανέφερε ότι οι δικαστές (του Εφετείου) μετά από πέντε χρόνια που εξέταζαν την υπόθεση είχαν καταλήξει και δεν θα τους επηρέαζαν όσοι φώναζαν απέξω. Πήραν απόφαση με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει.

Ακόμη, την καθυστέρηση της όλης διαδικασίας της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο η κυρία Κουτσαμάνη την επέδωσε στην έλλειψη αιθουσών, στην αποχή των δικηγόρων και στο ωράριο των δικαστικών υπαλλήλων (γραμματέα έδρας), που μετά 3μ.μ. κατεβαίνουν από την έδρα.

Για τις αλλαγές που επήλθαν στον Ποινικό Κώδικά η κυρία Κουσταμάνη επισήμανε ότι ορισμένες τροποποιήσεις ή καταργήσεις διατάξεων του Ποινικού Κώδικα δεν έπρεπε να γίνουν και τόνισε ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι επιεικέστερος και θα έπρεπε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή να είχε προσέξει περισσότερο.

Πηγή: sofokleousin.gr