Μήνυμα «αισιοδοξίας, ελπίδας, μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στους δήμους του νομού Λάρισας, παντού» έστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό του σε πολιτική συγκέντρωση για τις τοπικές εκλογές στη Λάρισα.

«Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι της Λάρισας, μπορούν να πάνε στην κάλπη της Κυριακής, γυρνώντας την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα, αχρηστεύοντας τις παγίδες που τους στήνουν, έχοντας στο μυαλό τους το σύνθημα που φώναξαν πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες: “‘Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”».

«Για τα κέρδη των λίγων “πνίγεται” η Θεσσαλία των εργαζομένων και των άλλων βιοπαλαιστών. Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε, αν σκεφτεί κανείς πως τεράστια ποσά από κρατικούς πόρους και ευρωπαϊκά προγράμματα ξοδεύονται για έργα -όπως λένε- αναβάθμισης της Θεσσαλίας ως «διαμετακομιστικού κέντρου εμπορευμάτων και Ενέργειας». Για να ανταποκριθεί η περιοχή με τις υποδομές της στον αναβαθμισμένο ρόλο που αποκτά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις σε Λάρισα και Βόλο, όπως και άλλες στρατιωτικές υποδομές.

Την ίδια ώρα βέβαια, μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα αποσπασματικά σχέδια και οι υποδομές για αντιπλημμυρική προστασία, απ’ τα οποία ακόμα λιγότερα υλοποιούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχέδιο “Θεσσαλία 2030”, το οποίο παρουσίασε ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα πριν λίγους μήνες, από το σύνολο των 4,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, προβλέπονται μόλις 90 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μόλις το 2% της χρηματοδότησης! Και μετά αναρωτιούνται υποκριτικά, γιατί πνιγόμαστε!» είπε.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «από παντού επιβεβαιώνεται πως η προστασία της ζωής του λαού μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους και επειδή γέρνει στο κόστος, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα τελικά» και ότι «έχουμε να κάνουμε με ένα σάπιο και εχθρικό κράτος που πάντα όμως θυσιάζει τους όρους επιβίωσής μας και το εισόδημα, τα δικαιώματά μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας, ακόμα και τις ζωές των πολλών για να στηρίξει τα κέρδη των λίγων, των εκμεταλλευτών».

«Με αυτό το κράτος, με αυτήν την οικονομία, με αυτήν την κοινωνική οργάνωση πρέπει να αναμετρηθεί, να συγκρουστεί ο λαός, αν θέλει να σώσει τον ίδιο του τον εαυτό και τα παιδιά του και να χαράξει τη δική του πορεία βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές του ανάγκες» τόνισε.

Ανέφερε ότι επειδή «δικαιολογημένααυτοί που ευθύνονται για αυτή την εγκληματική πολιτική, κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι εκλεκτοί τους στην Περιφέρεια και στους Δήμους, φοβούνται τη λαϊκή οργή» ανάμεσα στις «παγίδες που στήνουν στο λαό είναι και η παγίδα της αποχής και της “χαλαρής ψήφου”».

«Η αποχή ή ο ατομικός δρόμος που μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει, ποτέ δεν έχει συμβάλει, ώστε να δούμε τη ζωή μας να αλλάζει προς το καλύτερο. Παρά μόνο το αντίθετο! Πάμε από το κακό στο χειρότερο!» είπε, σημειώνοντας ότι «η αποχή τελικά αφοπλίζει εμάς, και οπλίζει αυτούς για να συνεχίζουν την επίθεση εναντίον μας».

Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν επιλογή στις εκλογές της Κυριακής τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, η επιλογή για όσους θέλουν να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους, για όσους θέλουν να πουν “δεν πάει άλλο”».

«Υπάρχει επιλογή για όλους όσοι μπορεί να στήριξαν τη ΝΔ, αλλά τώρα βλέπουν καθαρά τι φταίει και φτάσαμε ως εδώ, να βουτηχτεί η ζωή μας κυριολεκτικά στη λάσπη, να ζούμε διαρκώς με το φόβο. Μαζί με όλα τα άλλα, όπως, τη δουλειά από ήλιο σε ήλιο, την μεγάλη ακρίβεια, την ανεργία, τους αβάστακτους φόρους.

Υπάρχει επιλογή για όλους όσοι στήριξαν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα νιώθουν πως η εκλογή Κασσελάκη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ένα ποτήρι που γέμιζε για χρόνια, αλλά και πιο πρόσφατα, όταν αυτό το κόμμα πρόσφερε τις καλύτερες υπηρεσίες του σε ένα σάπιο σύστημα και μάλιστα στα μεγάλα ζόρια του και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση.

Ναι, υπάρχει επιλογή κι αυτή είναι η συμπόρευση με τους κομμουνιστές σε όλες τις μάχες και στις εκλογές. Γιατί τώρα η αγανάκτηση και η οργή μας μπορούν να γίνουν δύναμη αγώνα και διεκδίκησης!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Απέναντι λοιπόν, σε αυτούς που ο Μητσοτάκης τους θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, για να τους έχει του χεριού του, αφού είπε ότι θέλει να συμμερίζονται τις κυβερνητικές του στοχεύσεις, υπάρχει άλλη λύση, μακριά από όλους αυτούς Δημάρχους και Περιφερειάρχη που υλοποιούν, εξειδικεύουν όλη την αντιλαϊκή πολιτική, για τη Λάρισα, τη Θεσσαλία» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλίας, έχει ανάγκη από εκλεγμένους που αμφισβητούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, τις αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ, εκλεγμένους που πρωτοστατούν στη λαϊκή πάλη, που καλούν κάθε εργαζόμενο να κάνει κριτήριό του τις σύγχρονες ανάγκες του, που δεν συναντιούνται πουθενά με τα θέλω των καπιταλιστών-ληστών» τόνισε.

Σημείωσε ότι σήμερα ο κάθε λαϊκός άνθρωπος μπορεί να δει καθαρά, ότι για να ζήσει στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων που δίνει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, απαιτείται σύγκρουση, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση. Γιατί αυτό που καθημερινά επιβεβαιώνεται είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής.

Σε αυτόν τον δρόμο έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να μπει φρένο, ακόμα και να αποσπαστεί το οποιοδήποτε θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους».

«Να γίνουμε εμείς, οι διεκδικήσεις και ο οργανωμένος αγώνας μας το αντίπαλο δέος, με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, δυναμώνοντας στις εκλογές τη “Λαϊκή Συσπείρωση” σε Περιφέρειες και δήμους. Τη μόνη πραγματική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση, που δε διστάζει να συγκρουστεί και μπαίνει μπροστά για τον λαό και τις ανάγκες του» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κατέληξε στον χαιρετισμό του:

«Ψηφίζουμε στη Θεσσαλία τον Τάσο Τσιαπλέ υποψήφιο Περιφερειάρχη! Στο δήμο Λάρισας στηρίζουμε τον Πέτρο Κρίκη για Δήμαρχο Λάρισας! Και σε όλες τις κάλπες παντού, ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Για να είμαστε από τη Δευτέρα όλοι μαζί, πιο δυνατοί!».

Πηγή: sofokleousin.gr