Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» τονίζει ότι «στην ανασκόπηση του 2020 μπορεί να γραφτεί ότι στις 17 Νοέμβρη του 2020, ανήμερα της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν οι αγωνιστικές εκδηλώσεις, η πορεία και η συγκέντρωση έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία».

Αναφέρεται σε όσα προηγήθηκαν με την κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης του γιορτασμού και της πορείας, τα «τελεσίγραφα των κυβερνητικών στελεχών» και τον « πρωθυπουργό στη Βουλή να ζητά δηλώσεις νομιμοφροσύνης» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να στήσει σκηνικό σύγκρουσης. Κι όλα αυτά ενώ ήξερε, από την Πρωτομαγιά, ότι ο φετινός γιορτασμός, λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν θα ήταν μια πορεία χιλιάδων που κατακλύζουν τους δρόμους μέχρι την Αμερικάνικη πρεσβεία, αλλά συμβολικές εκδηλώσεις, με μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών, και αποφυγής μαζικής καθόδου όπως άλλες χρονιές».

«Ακόμα και αυτή την συνειδητά ελεγχόμενη μαζικότητα και ευθύνη εκ μέρους του μαζικού κινήματος και των πολιτικών κομμάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ερμήνευσε ως “αποστροφή του κόσμου” προς τον γιορτασμό και τους διοργανωτές της κινητοποίησης. Έχουν χάσει ακόμη και κάθε ίχνος σοβαρότητας, αλλά και κάθε δυνατότητα αντικειμενικής εκτίμησης της πραγματικότητας» προσθέτει.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στην «κατάπτυστη απόφαση, μνημείο αυταρχισμού, για πρώτη φορά από το 1973 απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων σε όλη την Ελλάδα», παραμονές του γιορτασμού, και το «όργιο αυταρχισμού και καταστολής» στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση ανήμερα, επισημαίνει ότι «έκανε πρόβα των αυταρχικών μέτρων που έπονται για τις λαϊκές κινητοποιήσεις, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών».

«Το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας κατέρρευσε μπροστά στις εικόνες από τη μια των διαδηλωτών, με μάσκες και με αποστάσεις και από την άλλη των συνωστισμένων δυνάμεων καταστολής, χωρίς μάσκες, στους δρόμους της Αθήνας. Η ίδια μάλιστα η κυβέρνηση, με την καταστολή που διέταξε, δημιούργησε ασφυκτικές συνθήκες συγχρωτισμού, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική ευθύνη» τονίζει.

Όπως σημειώνει στη συνέχεια «οι στοχεύσεις είναι πολλαπλές: Η ΝΔ απευθύνεται σ’ ένα ακροδεξιό ακροατήριο που έμεινε άστεγο μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Μία άλλη στόχευση, όχι άσχετη με την πρώτη, είναι πως ο διαχρονικός πόθος επιτελείων του συστήματος να απαλλαγούν από το αντιμπεριαλιστικό περιεχόμενο του Πολυτεχνείου, που ακόμα συγκινεί και ενοχλεί τους “στρατηγικούς εταίρους”, δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί. Κυρίως, όμως, στόχευσή της είναι η προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων, για να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για τα καθημερινά ρεκόρ σε κρούσματα, ασθενείς στις ΜΕΘ και θανάτους. Το ίδιο έκανε, συκοφαντώντας τους διαδηλωτές, και με τη συγκέντρωση στο Εφετείο, όμως η πορεία των κρουσμάτων στην Αττική ήταν ίδια με άλλες περιοχές της χώρας και πολύ χαμηλότερη από τη Θεσσαλονίκη, που δεν “πήγαν” Εφετείο…».

Τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά μαζί με τη ΝΔ κοινούς υπουργούς υγείας και πεδίο εθνικής συνεννόησης, για να μην απειληθούν τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου έστειλε μήνυμα ανυπακοής, απέδειξε ότι η μάσκα είναι μέσο προστασίας και όχι φίμωτρο για το λαό. Αυτό το ΚΚΕ το ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ακόμη της πρώτης “καραντίνας” και το έκανε πράξη. Η δημόσια υγεία δεν κινδύνεψε στιγμή απ’ αυτό. Το αντίθετο μάλιστα» προσθέτει.

«Ακριβώς όπως ο κυβερνητικός προγραμματισμός, με τα αντεργατικά νομοσχέδια δεν αναστέλλεται, μάλιστα επισπεύδεται με νόμο για τη 10ωρη εργασία, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, με αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που φορτώνει κι άλλα βάρη στο λαό, έτσι ακριβώς και οι αγώνες δεν αναβάλλονται ούτε απαγορεύονται, παρά μόνο προσαρμόζονται στις συνθήκες της πανδημίας, δυναμώνουν όμως, βάζοντας στο επίκεντρο τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους καλής θέλησης να δουν τα πραγματικά τους ταξικά συμφέροντα. Να ενταχθούν στο οργανωμένο κίνημα, στις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Είτε είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, είτε του ΚινΑλ, είτε δυνάμεων που δεν εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά, είτε ακολουθούν ακόμα τη ΝΔ, αλλά αντιδρούν σε μια επιστροφή σε ξεπερασμένα εμφυλιοπολεμικά αντικομμουνιστικά σύνδρομα, που τόσο κακό προξένησαν στον τόπο» καταλήγει στο άρθρο του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: sofokleousin.gr