«Η πραγματική μομφή σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική δεν δίνεται μέσα στη Βουλή αυτήν τη στιγμή από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται εδώ στους δρόμους του αγώνα από το λαό της Αθήνας, της Αττικής, της Πάτρας, που διεκδικούν τα αυτονόητα. Εδώ είναι το ΚΚΕ, μαζί με εκατοντάδες αγωνιστικά εργατικά σωματεία κι άλλους μαζικούς φορείς, απόντες είναι όλοι οι άλλοι για μία ακόμη φορά» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων της Αττικής και της Πάτρας στο Σύνταγμα.

Δεκάδες φορείς διαδηλώνουν με κεντρικό σύνθημα: “Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται! Παλεύουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας!”.

Όπως επισημαίνουν, τα Σωματεία που παίρνουν μέρος στην κινητοποίηση, πέρα από τα αιτήματα άμεσης προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων λόγω της κακοκαιρίας, παλεύουν να μη χαθεί κανένα μεροκάματο από τις μέρες αυτές που η κυβέρνηση ανακήρυξε ως “αργία”, να σπάσει στην πράξη η εργοδοτική αυθαιρεσία που τις ημέρες της κακοκαιρίας σε πολλές περιπτώσεις καλούσε τους εργαζόμενους για εργασία αγνοώντας τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, σε άλλες περιπτώσεις δυνάμωνε μέσω της τηλεργασίας την εντατικοποίηση, ενώ εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που αναφέρουν πως αρκετές επιχειρήσεις αντιμετώπισαν την κακοκαιρία ως ευκαιρία για να χτυπήσουν τις άδειες των εργαζομένων, τα ρεπό τους, τους μισθούς τους.

Διεκδικούν δε «λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, είτε αυτά αφορούν τις φυσικές καταστροφές, είτε αφορούν τα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς, να αγωνιστούμε για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές».

Πηγή: sofokleousin.gr