Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέπτεται σήμερα το Αγρίνιο, όπου το απόγευμα, στις 18.30, θα μιλήσει σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Αερογέφυρα Αγρινίου. Το πρωί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους δεκάδων σωματείων και φορέων της Αιτωλοακαρνανίας.

Στη σύσκεψη πήραν το λόγο οι: Γιώργος Ντουντούμης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Κώστας Μαμασούλας, πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αιτωλοακαρνανίας, Γεράσιμος Στρατούλης, πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου βρυοδάσους Ξηρόμερου, Γιώργος Καραίσκος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιωτολοακαρνανίας ΟΑΣΑ και της Επιτροπής του μπλόκου στο Χαλίκι, Βασίλης Σούρλας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών στην Αιτωλοακαρνανία, Δημήτρης Στεργίου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου, Νίκος Κασαβέτης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσολογγίου, Σωκράτης Κωστίκογλου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Επίσης, παρέδωσαν γραπτές ομιλίες οι: Σπύρος Κατσακιώρης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και «ντελιβεράς». Γιώργος Κατσίφας, πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αγρινίου. Μαρία Σωτηροπούλου, μέλος του ΔΣ του Πανελλαδικού Συλλόγου Κομμωτών.

Ο Δ. Κουτσούμπας, στην παρέμβασή του στη σύσκεψη, αναφέρθηκε στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, τονίζοντας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, πως «είναι ένας σημαντικός νομός για τη χώρα μας, με εργατικό, επιστημονικό και άλλο δυναμικό, μια μεγάλη περιοχή, που βιώνει πάρα πολλά προβλήματα ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ».

«Καθήκον και υποχρέωσή μας εμείς θεωρούμε ότι είναι να σας ακούσουμε και να σας ακούμε συνεχώς, να ακούμε τους προβληματισμούς σας, τα αιτήματά σας, τι προτείνετε για το νομό ή για τον κάθε κλάδο που εκπροσωπεί ο καθένας. Όπως, επίσης, υποχρέωσή μας είναι τα προβάλλουμε αυτά τα ζητήματα, να πιέζουμε την κεντρική εξουσία, την κυβέρνηση και μέσα στη βουλή, με τις ερωτήσεις, τις αναφορές κλπ. Και το κάνουμε αυτό με τη μικρή δύναμπρωί η που μας έχετε δώσει, που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός, αν είχαμε περισσότερους βουλευτές θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Αλλά, εμείς ως Κόμμα επισημαίνουμε ότι η κύρια μάχη δεν δίνεται μέσα στη βουλή, δεν δίνεται με όλους αυτούς, με όλα αυτά τα κόμματα, τους βουλευτές, τους υπουργούς, τους νυν και τους πρώην, Η κύρια δύναμη είναι ο ενωμένος αγώνας, κάτω, μέσα στο σωματείο, μέσα στο σύλλογο, μέσα στην πόλη, στο χωριό, στον κλάδο που είναι ο καθένας κι όλοι μαζί, ενωμένοι σε μια κοινωνική συμμαχία να τους πιέσουμε. Για να μπορέσουμε και ανάσες ανακούφισης να έχουμε τώρα και να προωθηθούν κάποια αιτήματα, αλλά αυτά θα γίνουν μόνο με τον αγώνα μας, με την πάλη μας. Δε γίνονται με λόγια και με κοκορομαχίες μέσα στα βουλευτικά έδρανα.

‘Αρα πρέπει ο ελληνικός λαός να συνειδητοποιήσει αυτό το σύνθημα που βγήκε μέσα στη φωτιά της μάχης, είτε στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχές της χώρας, είτε στις πλημμύρες, είτε στις αγροτικές, στις εργατικές και σε άλλες κινητοποιήσεις, ότι: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» υπογράμμισε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην πανδημία τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε στην ίδια και χειρότερη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας απ’ ό,τι πριν δυο χρόνια, γιατί δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης με γιατρούς, με νοσηλευτικό προσωπικό, με άλλο βοηθητικό προσωπικό, που είναι απαραίτητο στα νοσοκομεία, όπως είναι τα δύο νοσοκομεία του νομού στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι. Την ίδια ώρα δεν προχωρούν σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, που έπρεπε να γίνει εδώ και δυο χρόνια, από την πρώτη στιγμή, για να μπορέσει να σωθεί ο ελληνικός λαός».

Επισήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας που πλήττει το λαϊκο εισόδημα έχει προτεραιότητα «γιατί περάσαμε από μια δεκαετή, βαθιά κρίση, και υποτίθεται ότι θα περνάγαμε σε ανάκαμψη, η οποία ήταν μικρή, ανίσχυρη και πέσαμε ξανά σε νέα κρίση. Τώρα περνάμε σε ανάκαμψη όπως δείχνουν τα στοιχεία, αλλά είναι ανάκαμψη για τους λίγους. Είναι ανάκαμψη για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματιών, των μεγάλων ομίλων. Δεν είναι ανάκαμψη για το εισόδημα του εργάτη, για το εισόδημα του αγρότη, για το εισόδημα του μικροεπιχειρηματία, για το εισόδημα συνολικά αυτού που λέμε λαϊκή οικογένεια στη χώρα μας».

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ λέει συνεχώς, εντός και εκτός Βουλής, ότι «είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης, πάλι το μόνιμο υποζύγιο είναι ο λαός. Πάλι ο λαός χάνει».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ για την ανακούφιση των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, όπως είναι και οι τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, «τις οποίες όμως κανένα από τα άλλα κόμματα δεν ψηφίζει».

Τόνισε επίσης πως η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την ΛΑΡΚΟ, «είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει στην σωτηρία αυτής της στρατηγικής σημασίας επιχείρησης και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι δίνουν έναν μεγάλο αγώνα».

«Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ψηφίζει νέο αναπτυξιακό νόμο για να χαρίσει ξανά δισ. ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις και δαπανά τεράστια ποσά δήθεν για τις αμυντικές δαπάνες, ουσιαστικά για τα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η οικονομία αντέχει όταν πρόκειται για τους μεγάλους ομίλους και το ΝΑΤΟ, ενώ δεν αντέχει όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες» επισήμανε, τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: sofokleousin.gr