«Φωτιές» στο χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ ανάβει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης, αποκαλύπτοντας πολιτικό παρασκήνιο και ίντριγκες που οδήγησαν στην παραίτηση-ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, στο σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου και στην ψήφιση μνημονίων. Κουρουμπλής:

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι ο Παπανδρέου υπονομεύτηκε από τον Ευ. Βενιζέλο και τελικά ανετράπη “εκ των έσω”, προκειμένου να διευκολυνθεί ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης, να ψηφισθούν μνημονιακά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για ΝΔ-Σαμαρά. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, τόνισε ότι έγιναν προσπάθειες υπονόμευσης του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την περίοδο διακυβέρνησης 2009-2011.

«Ναι, μου είπε τότε ο Βενιζέλος “ψήφισε το μεσοπρόθεσμο, να του πάρουμε (του Γιώργου) το κόμμα”. Με πιλάτευαν από το πρωί για να αλλάξω γνώμη», είπε ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας πρόσφατες καταγγελίες του Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της προτροπής Βενιζέλου προς τον Π. Κουρουμπλή. 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να μιλήσει ανοιχτά, σημειώνοντας «πρέπει να μιλήσει και ο Γιώργος για όλη αυτή την περίοδο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημείωσε: «Εγώ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, με διέγραψαν. Και δεν τότε βγήκε ένας να του πει του Γιώργου “κάτσε, τι κάνεις, ποιόν διαγράφεις”; Μόνο ο μακαρίτης ο Κρεμαστινός όταν βγήκε έξω είπε “αυτό δεν έπρεπε να το κάνει, σκεπτόμενος τον πατέρα του και την αγάπη που σου είχε”. Εγώ διάλεξα να πάω στο μικρότερο (τότε) κόμμα, γιατί μου άρεσε ο Αλέξης Τσίπρας».

Πηγή: sofokleousin.gr