Τυφώνας Μίλτον και η Μεσόγειος Καμία Σχέση μεταξύ τους

Τυφώνας Μίλτον και η Μεσόγειος Καμία Σχέση μεταξύ τους


Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τον τυφώνα Μίλτον που πλήττει τη Φλόριντα. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν τυφώνες στη Μεσόγειο. Επιπλέον, σχολίασε ότι η σφοδρή βροχόπτωση που παρατηρείται στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα δεν οφείλεται αποκλειστικά σε τυφώνα, αλλά και σε μεταφορά της θάλασσας λόγω των ανέμων.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει ότι οι καταστροφές από τον Μίλτον περιλαμβάνουν περίπου 5 μέτρα νερού, τα οποία σχετίζονται με τις συνθήκες εκεί. Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο τυφώνας ήταν τελικά λιγότερο ισχυρός από ό,τι προέβλεπαν οι αρχικές εκτιμήσεις, καθώς στην δυτική όχθη της Φλόριντα υποβαθμίστηκε κατά μία κατηγορία (κατηγορία 2).

Η κλιματική κρίση φαίνεται να έχει παίξει ρόλο στην κατάσταση, καθώς η θερμοκρασία του κόλπου του Μεξικού, η οποία είναι ιδιαίτερα υψηλή, έχει προσθέσει περισσότερους υδρατμούς στο σύστημα, ενισχύοντας τη δύναμή του. Πιο συγκεκριμένα, ο τυφώνας και ο κυκλώνας θεωρούνται το ίδιο φαινόμενο, με τη διαφοροποίηση να έγκειται μόνο στην περιοχή εκδήλωσής τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts