Παγκόσμια Σύνοδος Υγείας συγκεντρώνει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την προώθηση της δημόσιας υγείας

Παγκόσμια Σύνοδος Υγείας συγκεντρώνει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την προώθηση της δημόσιας υγείας


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου για την Υγεία, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο, συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα 15/10 το ποσό-ρεκόρ του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Στόχος αυτού του «κύκλου επενδύσεων» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι να σωθούν 40 εκατομμύρια ζωές κατά την περίοδο 2025-2028. Ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Άδωνις Γεωργιάδης, εκπροσώπησε τη χώρα μας και ανακοίνωσε τη συμβολή της Ελλάδα με πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε τη σημασία του ΠΟΥ για την Ελλάδα, η οποία, όπως ανέφερε, «βγήκε πρόσφατα από μια τεράστια οικονομική κρίση και το σύστημα Υγείας της δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς τη στήριξη του ΠΟΥ». Υπογράμμισε επίσης την αξία της ενημέρωσης και της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης, ευχαριστώντας τον Μπιλ Γκέιτς για τις προσπάθειές του σε αυτόν τον τομέα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης αρκετοί διεθνείς ηγέτες και αξιωματούχοι, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της διασφάλισης βιώσιμης χρηματοδότησης για τον ΠΟΥ. Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε τη συνεισφορά τουλάχιστον 360 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στον κοινό στόχο της σωτηρίας ζωών.

«Οι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν παγκόσμιες λύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Γκέιτς, αναγνωρίζοντας τη σημασία της χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας για την επίτευξη ενός πιο υγιούς μέλλοντος. Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε συνεισφορά 300 εκατομμυρίων δολαρίων, διαβεβαιώνοντας τη δέσμευση της ΕΕ στην υποστήριξη του ΠΟΥ.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, αναφέρθηκε στην κρίση του κορονοϊού που ανέδειξε την ανάγκη για επενδύσεις στην υγεία. Τόνισε ότι οι συνεισφορές στον ΠΟΥ ωφελούν όχι μόνο την υγεία αλλά οδηγούν σε πιο δίκαιες και ασφαλείς κοινωνίες.

Στην Παγκόσμια Σύνοδο συμμετέχουν πλέον των 3.500 εκπροσώπων, εστιάζοντας στη συνεργασία και την εμπιστοσύνη για έναν υγιέστερο κόσμο. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts