Η Κληρονομιά του Στιβ Τζομπς και η Επιρροή του στη Σύγχρονη Τεχνολογία

Η Κληρονομιά του Στιβ Τζομπς και η Επιρροή του στη Σύγχρονη Τεχνολογία


Ο Στιβ Τζομπς γεννήθηκε το 1955 και από νωρίς ανέδειξε την εξαιρετική του ικανότητα στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα. Το 1976, μαζί με τον Στιβ Βόζνιακ, ίδρυσε την Apple από το γκαράζ του πατρικού του σπιτιού στην Καλιφόρνια. Η Apple ΙΙ και το πρώτο Macintosh τον καθόρισαν ως πρωτοπόρο, αλλά η πορεία του ήταν γεμάτη προκλήσεις. Το 1985 απολύθηκε από την ίδια του την εταιρεία, γεγονός που τον οδήγησε να ξεκινήσει ξανά, δημιουργώντας την NeXT και επενδύοντας στην Pixar.

Η επιστροφή του στην Apple το 1997 σήμανε την αρχή μιας νέας εποχής καινοτομίας. Από το 2001 με το iPod, μέχρι την παρουσίαση του πρώτου iPhone το 2007 και του iPad το 2010, ο Στιβ Τζομπς δεν απλώς κατασκεύασε προϊόντα, αλλά διαμόρφωσε την τεχνολογία του μέλλοντος. Το όραμά του για συσκευές που «λειτουργούν απλά» και συνδέονται ομαλά με τους χρήστες, αναθεώρησε τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε.

Σαν σήμερα, το 2011, ο Στιβ Τζομπς πεθαίνει σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο του παγκρέατος, κλείνοντας έναν κύκλο για την Apple και τη βιομηχανία τεχνολογίας γενικότερα. Λίγοι ήταν σε θέση να συγκριθούν με την αποφασιστικότητα και το όραμα του φιλόδοξου δημιουργού των iPhone, iPad και Mac.

Ο Στιβ Τζομπς παρουσίασε μια σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά του. Αρνήθηκε επί χρόνια να αναγνωρίσει την κόρη του, Λίζα, ενώ κατά τα νεανικά του χρόνια πειραματιζόταν με ψυχεδελικά ναρκωτικά και επηρεάστηκε από τη βουδιστική φιλοσοφία. Ο μισθός του στην Apple ήταν μόλις 1 δολάριο το χρόνο, ενώ η εμβληματική στολή του, ένα μαύρο ζιβάγκο, σχεδιάστηκε από τον Issey Miyake. Εντυπωσιακό είναι ότι αποφάσισε να ονομάσει την εταιρεία του «Apple» μετά από μια επίσκεψη σε αγρόκτημα μήλων.

Φημίζεται επίσης για την ασυνήθιστη συμπεριφορά του στο χώρο εργασίας, καθώς συχνά περπατούσε ξυπόλυτος για να απορρίψει τη συμβατική εταιρική κουλτούρα και να ενθαρρύνει ένα πιο ανοιχτό και καινοτόμο περιβάλλον. Ο θάνατός του σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή στον τομέα της τεχνολογίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts