Ενίσχυση της Ενεργειακής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας και Ηγετικός Ρόλος στην Περιοχή

Ενίσχυση της Ενεργειακής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας και Ηγετικός Ρόλος στην Περιοχή


Η επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών για τους Ενεργειακούς Πόρους, Τζέφρι Πάιατ, θα επικεντρωθεί στην περιφερειακή ενεργειακή μετάβαση και τις προτεραιότητες ενεργειακής ασφάλειας. Ο υφυπουργός θα είναι στην Αθήνα από τις 8 έως τις 9 Οκτωβρίου, όπου σχεδιάζει να συζητήσει την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας με ανώτερους Έλληνες αξιωματούχους. Θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους του Γραφείου του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Ενέργειας και του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και με στελέχη ενεργειακών εταιρειών για θέματα σχετικά με την ανάπτυξη καθαρής ενέργειας και τη βελτίωση της περιφερειακής συνδεσιμότητας.

Στο πρόγραμμα του Τζέφρι Πάιατ περιλαμβάνεται και ομιλία σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την ΕΕ, η οποία θα εστιάσει στη διαφοροποίηση του εφοδιασμού φυσικού αερίου στη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς και στην προώθηση του κοινού στόχου ΗΠΑ-ΕΕ για αποσύνδεση από τη ρωσική ενέργεια έως το 2027.

Ακολούθως, ο Τζέφρι Πάιατ θα συνεχίσει την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη από τις 9 έως τις 10 Οκτωβρίου. Κατά την παραμονή του στη γειτονική χώρα, θα συμμετάσχει στην Περιφερειακή Διάσκεψη Καθαρής και Ασφαλούς Ενέργειας της δεξαμενής σκέψης Atlantic Council, όπου θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Ρουμανία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν την προώθηση της ανάπτυξης καθαρής ενέργειας και τις συλλογικές προσπάθειες για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή. Επίσης, ο Τζέφρι Πάιατ θα συνεχίσει την υποστήριξη της ενεργειακής ανθεκτικότητας της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts