Με μία μέρα καθυστέρηση, λόγω του ισχυρού σεισμού στη Σάμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, καθώς τα νέα κρούσματα κορονοϊού, σπάνε τις τελευταίες ημέρες το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο: 1.690 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) και στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ολικό κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων.

Επίσης αναμένεται να κλείσουν γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρα και άλλες δραστηριότητες που θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Για την ώρα φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινά νωρίτερα η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ενδεχομένως από τις 22.00 ή τις 23.00 από τις 00.30 που ισχύει σήμερα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το OPEN, από το πρωί του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. θα θέσει σε εφαρμογή ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο στην Αττική. Έτσι, θα υπάρχουν γενικευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκτός από τα 30 σταθερά μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ σε πλατείες και κεντρικά σημεία, αστυνομικοί θα μπαίνουν μέσα στις γειτονιές και θα ελέγχουν τους πολίτες εάν εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, αν φορούν μάσκες και αν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: sofokleousin.gr