Αντιμέτωπη μ΄ ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορoνοϊού βρίσκεται πλέον η Κίνα.

Την Τετάρτη κατεγράφησαν 40 νέα κρούσματα και κανένας νέος θάνατος ασθενούς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν από το νέο κορονοϊό τις έξι τελευταίες ημέρες σε 169, μετά από ένα μεγάλο διάστημα “ύφεσης” του θανατηφόρου ιού. Τα 27 από τα 40 νέα κρούσματα ανιχνεύθηκαν στο Πεκίνο.

Εξέλιξη που οδήγησε την ηγεσία του κινεζικού Καθεστώτος να βάλει νέο λουκέτο σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια, ενώ η επαναλειτουργία των δημοτικών είχε ήδη ανασταλεί από την περασμένη Δευτέρα.

Επίσης το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υποβάλλει σε υποχρεωτική διαγνωστική εξέταση για κορονοϊό τους κατοίκους της συνοικίας Ξι – γιανγκ όπου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του νέου “κύματος” Covid 19 στην κινεζική πρωτεύουσα, την περασμένη Πέμπτη.

Τέλος, σε υποχρεωτικό διαγνωστικό τεστ θα υποβάλλονται όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι θα φθάνουν στο Πεκίνο προερχόμενοι από άλλες κινεζικές επαρχίες “υψηλής” ή “μεσαίας” επικινδυνότητας.

Η αναζωπύρωση αυτή της επιδημίας του νέου κορονoϊού ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από το τεράστιο παζάρι τροφίμων Σινφάντι, αγορά χονδρικής στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου όπου χιλιάδες τόνοι λαχανικών, φρούτων και κρέατος αλλάζουν χέρια καθημερινά.

Την ώρα που η αναζωπύρωση της επιδημίας εγείρει ανησυχίες για ένα “δεύτερο κύμα” της covid-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι παρακολουθεί “πολύ στενά” την κατάσταση στο Πεκίνο και έκανε λόγο για το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον ειδικών τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: sofokleousin.gr