Νέες ανακοινώσεις για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος κορονοϊού στη χώρα μας και την αντιμετώπισή του με νέα μέτρα θα κάνει αύριο, Πέμπτη, στις 12, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με το γενικό lockdown και στην Αττική να βρίσκεται κοντά.  

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σημερινή (4/11) σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους για την επιθετική έξαρση του κορονοϊού και τις έντονες πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας, τέθηκε και το γενικό lockdown στην Αττική (τύπου Θεσσαλονίκης), ως δραστικό μέσο για την ανακοπή της εξάπλωσης του ιού.

Η Αττική βρίσκεται πολύ κοντά στην επιβολή ενός νέου lockdown, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό,  ότι ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, δήλωσε ότι «το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αυξάνεται ανησυχητικά τις τελευταίες ημέρες», δείχνοντας ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50 με 60 χιλιάδων.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε για 30% αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Αττική. «Δεν είναι πολύ για την Αττική» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «στη Θεσσαλονίκη είδαμε διπλασιασμό και τριπλασιασμό των νέων μολύνσεων. Η Αττική φαίνεται να είναι πιο σταθερή. Όμως από την άλλη, βλέπουμε τι έγινε στην Θεσσαλονίκη – με 5 με 5 φορές μεγαλύτερη διασπορά από ότι στην Αθήνα – οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο εφησυχασμού».

Πηγή: sofokleousin.gr