Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Αμερικανός επιδημιολόγος και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, αναφορικά με το πότε θα μπορέσουμε να πούμε ότι θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού.

«Δεν είναι η ώρα να ανακηρύξουμε τη νίκη, γιατί αυτός ο ιός μας έχει κοροϊδέψει στο παρελθόν και πρέπει πραγματικά να είμαστε προετοιμασμένοι για την πιθανότητα να αποκτήσουμε μια άλλη παραλλαγή και δεν θέλουμε να μας πιάσουν πλατυποδία σε αυτό», ανέφερε, μιλώντας στο ABC.

Κυριάρχη η Όμικρον 2

«Η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 (BA.2), έχει ένα βαθμό πλεονέκτημα μετάδοσης σε σχέση με το αρχικό Omicron, αλλά όχι ένα πολλαπλάσιο πλεονέκτημα. Έτσι, είναι περίπου 50 με 60 τοις εκατό ή κάτι περισσότερο μεταδοτικό, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αναλάβει

Ως κυρίαρχη παραλλαγή.Σαφώς, σε όλο τον κόσμο, είναι περίπου το 80 συν τοις εκατό, το 85% της απομόνωσης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξακολουθεί να είναι κάπου γύρω στο 30%. Άρα, έχει αυξημένη ικανότητα μετάδοσης», ανέφερε ο Άντονι Φάουτσι.

Αποτροπή νέου κύματος μέσω εμβολιασμών

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε αύξηση. Δεν νομίζω ότι θα δούμε. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε τους ανθρώπους. Και για όσους έχουν εμβολιαστεί, να συνεχίσουν να τους εμβολιάζουν.

Έτσι, αυτό είναι πραγματικά το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή… Εννοώ ότι έχουμε ακόμη εμβολιαστεί μόνο το 65 τοις εκατό του πληθυσμού μας. Και από αυτούς που είναι επιλέξιμοι για αναμνηστικό, μόνο το 50 τοις εκατό από αυτούς έχουν ενισχυθεί. Υπάρχουν πολλά μπορεί να κάνει από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας», ξεκαθάρισε ο επιδημιολόγος από τις ΗΠΑ.

Πηγή: sofokleousin.gr