Τα κρούσματα κορονοϊού στο νομό της Ξάνθης και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μύκης αυξάνονται και αυτή την ώρα γίνεται έκτακτη σύσκεψη στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός άλλων 11 κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή του Εχίνου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για την περιοχή που βρίσκεται ήδη σε μερικό lockdown. Στον Εχίνο την Παρασκευή (12/06) υπήρξε ξεσηκωμός και πολλοί κάτοικοι αρνούνταν να μπουν σε καραντίνα.

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μύκης, έδρα του οποίου είναι ο Εχίνος, χαρακτηρίζεται μεν δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη. «Ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης και σαρωτικοί έλεγχοι», είχε πει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη σύσκεψη που είχε γίνει στην Ξάνθη, την προηγούμενη Παρασκευή (12/06), παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα. Στον νομό της Ξάνθης σημειώθηκαν και οι δυο τελευταίοι θάνατοι από κορωνοϊό, καθώς κατέληξαν δυο άνδρες, ο ένας 82 ετών και ο άλλος 74.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα από τον ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 11 είναι στον Εχίνο, ένα στην Αττική και τα υπόλοιπα μεμονωμένα στη βόρειο Ελλάδα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.148, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 698 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1786 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δώδεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 4 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 185 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τον ΕΟΔΥ έγινε γνωστό επίσης ότι έχουν ελεγχθεί 360 από περίπου 1500 δείγματα που ελήφθησαν από επιβάτες πτήσεων τη Δευτέρα (15/06) και ήταν όλα αρνητικά. Ο έλεγχος συνεχίζεται.

Πηγή: sofokleousin.gr