Αντιδρούν οι περιπτερούχοι στο περιοριστικό μέτρο του να κατεβάζουν υποχρεωτικά ρολά τη νύχτα 12-5 για τη διασπορά του κορονοϊού.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Γενικός Γραμματέας Περιπτερούχων Αττικής, Γιώργος Παξιμάδης, δήλωσε αιφνιδιασμένος από το μέτρο αυτό.

Όπως εξήγησε, με νόμο που ισχύει από το 1970, τα περίπτερα έχουν τη δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας και πολλά καταστήματα λειτουργούσαν όλη τη μέρα.

«Μια σειρά από επιχειρήσεις, πρέπει να βρουν τρόπο, σε μία μέρα να κλείσουν» είπε, σημειώνοντας ότι το εν λόγω μέτρο «στήθηκε στο πόδι».

«Αντί να χτυπήσουμε το γαϊδούρι, χτυπάμε το σαμάρι. Το θέμα της πλατείας είναι θέμα αστυνόμευσης και όχι θέμα των περιπτέρων και αν θα λειτουργήσουν και πώς. Αν κάποιος θέλει να προμηθευτεί μπύρες και αναψυκτικά, μπορεί να το κάνει νωρίτερα από τις 12 και να κάτσει στην πλατεία» υπογράμμισε, λέγοντας ότι οι βραδινές βάρδιες των περιπτέρων μπαίνουν στην ανεργία.

«Μείναμε ανοιχτοί στο lockdown με κίνδυνο της υγείας μας» τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα τελικά το μέτρο να είναι προσωρινό και… αποδοτικό.

Πηγή: sofokleousin.gr