Μαζικά τεστ διενεργούνται στο κέντρο υποδοχής προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο μετά το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε στην δομή πριν λίγες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν βγει τα αποτελέσματα 500 τεστ (από τα περίπου 2.000) και υπάρχουν δύο θετικά κρούσματα. Τα 500 τεστ αφορούν τις λεγόμενες «στενές» επαφές του 40χρονου.

 Υπενθυμίζεται πως θετικός στον κορονοϊό εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ένας 40χρονος Σομαλός που διέμενε στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ της Μόριας, με αποτέλεσμα η δομή να τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στον καταυλισμό και το γεγονός έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές Αρχές. Μάλιστα, αναμένεται επίσκεψη επιδημιολόγων του ΕΟΔΥ στο νησί, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ασθενής πρόσφυγας μεταφέρθηκε αργά τη Δευτέρα το βράδυ εμπύρετος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαγνώσθηκε αμέσως θετικός στον κορονοϊό, ενώ κρίθηκε ότι πρέπει να εισαχθεί αμέσως για νοσηλεία λόγω των σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων του.

Πηγή: sofokleousin.gr