Σαράντα τέσσερα κρούσματα κορονοϊού σε τρόφιμους και υπαλλήλους του Ιωακείμειου Γηροκομείου εντοπίστηκαν, όπως ενημέρωσε απόψε η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Επίσης, στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», διαγνώσθηκαν με κορονοϊό δύο υπάλληλοι. 

Η σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως αναφέρει τα εξής:

«Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο, παραλάβαμε από τον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 36 τρόφιμοι και 7 υπάλληλοι. Οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν ήδη σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα εντός του κτιρίου και είναι τελείως ασυμπτωματικοί. Οι εργαζόμενοι απομονώθηκαν σε «κατ’ οίκον» καραντίνα, και όπως μας ενημερώνουν,  οι περισσότεροι είναι τελείως ασυμπτωματικοί.

Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», ολοκληρώθηκαν τα μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στους 120 τροφίμους και στους 80 εργαζομένους του. Όλοι οι τρόφιμοί μας είναι αρνητικοί, όμως, θετικοί είναι 2 εργαζόμενοι, που ήδη από χθες βρίσκονται σε «κατ’ οίκον» καραντίνα, ασυμπτωματικοί. Το Ίδρυμα ενημέρωσε σχετικά όλους τους συγγενείς των τροφίμων μας».

 

Πηγή: sofokleousin.gr