Θρήνο και οργή προκαλούν στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης, οι θάνατοι ηλικιωμένων από κορoνοϊό σε οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενούνται κυρίως ομογενείς. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, 12 ηλικιωμένοι κατέληξαν, ενώ πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τους 150, 84 ηλικιωμένοι στον οίκο ευγηρίας έχουν προσβληθεί από τον κορoνοϊό με πολλούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Γιάννης Ατζαράκης, γιος 77χρονης θετικής στον κορονοϊό, είπε στον ΣΚΑΪ:  «Είναι στο νοσοκομείο 7 ημέρες. Είναι με οξυγόνο, με μάσκα και με φάρμακα. Είναι στη πόρτα του θανάτου. Και μας λένε κάθε μέρα να περιμένεις το χειρότερο.»

Πολλές είναι και οι καταγγελίες για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων. Ο Σπύρος Βασιλάκης έχει βίντεο που υποστηρίζει ότι τραβήχτηκε αφού είχε ήδη διαγνωσθεί το πρώτο κρούσμα σε εργαζόμενο του γηροκομείου και δείχνει μία γυναίκα από το προσωπικό να δίνει λουλούδια στη μητέρα του, χωρίς μάσκα και γάντια. 

Η υπουργός Υγείας της Βικτώριας, Τζένη Μικάκου, με δυσκολία συγκράτησε τη συγκίνηση της, όταν αναφέρθηκε στην κατάσταση  στο γηροκομείο της Βασιλειάδας. Αρκετοί από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε σοβαρή. Επίσης, έχουν μολυνθεί και 21 μέλη του προσωπικού.

Πάντως, οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας υποστηρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή ακoλουθήθηκαν  οι οδηγίες της κυβέρνησης και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Πηγή: Skai.gr

Πηγή: sofokleousin.gr