Το πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος είναι ένα μέτρο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα του δυσβάστακτου κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Μάλιστα μιλώντας σε συνέντευξη στην ΕΡΤ κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθούν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα για το θέμα αυτό ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι: “Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να κατανοήσουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διαχείριση του προβλήματος με το κόστος του ρεύματος.

Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, προτείνουμε πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά μια τροπολογία που, όπως είναι γνωστό, αν η κυβέρνηση δεν την υιοθετήσει δεν μπορεί να ψηφιστεί. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια λύση που να συμφωνούμε όλοι. Όμως, η λύση αυτή πρώτον δεν μπορεί να κλείνει το μάτι στην αισχροκέρδεια, όπως είναι οι λύσεις που ήδη έχουν προτείνει ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Δεύτερον, θα πρέπει να διασφαλίζει μια τιμή βιώσιμη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τρίτον, θα πρέπει να είναι συμβατή με την εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το πλαφόν στη λιανική το αποδέχθηκε και ο κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ρωμανός της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβανόμενοι ότι είναι συμβατό με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Είναι ένα μέτρο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Καλούμε τα κόμματα να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να βρούμε μια λύση που θα βοηθήσει τους πολίτες.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθούμε στη δικαιοσύνη θα βάλει τους πολίτες σε μεγάλα προβλήματα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος ορθά ζητά να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θέμα. Ωστόσο, εμείς είμαστε πολιτικά κόμματα και πρέπει να βρούμε πολιτικές λύσεις”.

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι: “Το όνομα της παράταξης θα το αποφασίσουν οι πολίτες μέσα από μια μεγάλη συλλογική διαδικασία στις 8 του μηνός.

Γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει προκειμένου να ψηφίσουμε για την εκλογή εκπροσώπων, των νομαρχιακών επιτροπών και το όνομα της παράταξης. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά μετά την μαζική προσέλευση των 270.000 ανθρώπων για την εκλογή του αρχηγού της παράταξης”.

Τέλος, για την εισαγγελική πρόταση παραπομπής του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στο Ειδικό Δικαστήριο ανέφερε ότι: “Εμείς κρατάμε πάντα μια ενιαία και αξιακή στάση απέναντι στα θέματα των θεσμών. Υποστηρίζουμε πάντα τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Ως σοσιαλδημοκράτες στεκόμαστε αξιακά απέναντι στα θέματα της Δικαιοσύνης. Γιατί τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να διαφυλάσσουν την ανεξαρτησία της και όχι να εκμεταλλεύονται πολιτικά και επικοινωνιακά τις διαδικασίες της.

Εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εμπιστευόμαστε απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη, για τη ορθή διερεύνηση κάθε πιθανού σκανδάλου. Δίνουμε στα δικαστικά όργανα το χώρο και τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους”.

Πηγή: sofokleousin.gr