Όταν η Υγιεινή Περίθαλψη Γίνεται Αντικείμενο Σκάνδάλου: Η Υπόθεση του Γιατρού και οι Κατηγορίες Υπερσυνταγογράφησης

Όταν η Υγιεινή Περίθαλψη Γίνεται Αντικείμενο Σκάνδάλου: Η Υπόθεση του Γιατρού και οι Κατηγορίες Υπερσυνταγογράφησης


Αθώος δηλώνει ότι είναι ο γιατρός που κατηγορείται για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων μέσω του ΕΟΠΥΥ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την Πέμπτη 17/10, υποστήριξε ότι ήταν σε κακή κατάσταση υγείας, αναφέροντας πως έχουν καταγραφεί 159 συνταγές από το IP του. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να εξαλείψει κυκλώματα που σχετίζονται με την κατάσταση.

Ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και υποστηρίζει ότι κάποιος άλλος χρησιμοποίησε το σύστημα συνταγράφησης στο όνομά του. Τόνισε ότι δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα από τον ΕΟΠΥΥ, ούτε τηλεφωνικά ούτε γραπτά. «Το λάθος είναι του ΕΟΠΥΥ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι διαθέτει υπογεγραμμένο έγγραφο από δικαστικό επιμελητή στις 26/9, το οποίο αναφέρεται σε κλήσεις που δεν είχε απαντήσει.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επισήμανε ότι πολλές από τις συναλλαγές αφορούσαν λάθος κωδικούς, και οι ασθενείς ενημερώθηκαν ότι οι συνταγές δεν ήταν έγκυρες. Επιπλέον, δήλωσε ότι βρέθηκαν συνταγές του σε περιοχές όπως το Ίλιον και ο Ασπρόπυργος. Παραδέχθηκε ότι διαθέτει φαρμακείο με το οποίο συνεργάζεται ανταλλάσσοντας συνταγές, κάτι που, όπως είπε, κάνουν πολλοί.

«Από τις 28 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, όταν ήμουν ετοιμοθάνατος, υπάρχουν 159 συνταγές που φέρουν το δικό μου IP», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι θα παλέψει ενάντια στα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts