Λουκέτο σε λούνα παρκ στα Γρεβενά λόγω παράνομης πιστοποίησης και καταγγελίας του πατέρα του θανόντος 19χρονου

Λουκέτο σε λούνα παρκ στα Γρεβενά λόγω παράνομης πιστοποίησης και καταγγελίας του πατέρα του θανόντος 19χρονου


Λουκέτο επιβλήθηκε σε λούνα παρκ που λειτουργούσε στην εμποροπανήγυρη των Γρεβενών, αφού οι Αρχές ανακάλυψαν ότι η άδεια λειτουργίας του προήλθε από μη επαληθευμένη πιστοποίηση. Στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβάνονταν έγγραφα που σχετίζονται με εταιρεία η δραστηριότητα της οποίας είχε ανασταλεί. Η ανάκληση της άδειας της προήλθε εξαιτίας της εμπλοκής της στην υπόθεση του θανάτου ενός 19χρονου στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που είχε χάσει τη ζωή του στο Πευκοχώρι, ήταν αυτός που προειδοποίησε τις Αρχές για την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης στο λούνα παρκ των Γρεβενών. Οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν άμεσα και, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, αποφασίστηκε η σφράγιση του λούνα παρκ.

Η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» επεσήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του θανόντος, δήλωσε: «Οι πιστοποιήσεις που προσκομίστηκαν στον δήμο για τα συγκεκριμένα μηχανήματα είχαν σχέση με την εταιρεία που ανακλήθηκε η αδειοδότηση της. Ο δήμος δεν είδε, δεν άκουσε και προχώρησε στην αδειοδότηση. Το υπουργείο έχει ενημερώσει για την ανάκληση σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ο δήμος είναι η εποπτεύουσα αρχή του νόμου».

Ο Καμπαϊλής επισημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις σε όλο τον κλάδο, με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εκφράζουν ανησυχίες. «Το ζητούμενο είναι ότι θα πρέπει να μπει μια τάξη», τόνισε. «Όλοι ήξεραν, εκτός από τον δήμο» σημείωσε, αναφέροντας τις ενέργειες της Αστυνομίας και την αντίδραση του εισαγγελέα.

Παράλληλα, η υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής αναμένεται να έχει δικαστικές εξελίξεις, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται. Ο πατέρας του Γιάννη υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί πρώτα το θέμα του θανάτου του γιου του και τόνισε την ευθύνη που φέρουν οι Δήμοι στην εποπτεία τέτοιων εγκαταστάσεων. «Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση του “δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα”», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts