Αποδοκιμασία και Μήνυση κατά της Δημάρχου Τήλου για Υποκίνηση Μίσους κατά Μεταναστών

Αποδοκιμασία και Μήνυση κατά της Δημάρχου Τήλου για Υποκίνηση Μίσους κατά Μεταναστών


Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε μια αλλοδαπή κάτοικος της Ρόδου κατά της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά, για ένα περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 στο λιμάνι της Τήλου κατά την άφιξη μεταναστών. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι η δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία να «τους πετάξουν στη θάλασσα» και άρχισε να τραβάει βίντεο.

Η μηνύτρια, μέσω του δικηγόρου της Γιώργου Βήτα, ζήτησε ποινική δίωξη και τιμωρία της δημάρχου για διάφορα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε, ακούγεται η δήμαρχος να λέει «άντε μη σου δώσω μια και πας στη θάλασσα», απευθυνόμενη στην αλλοδαπή.

Η αλλοδαπή, την ώρα που παρακολουθούσε την αποβίβαση των προσφύγων, παρατήρησε ότι σε κοντινές αποστάσεις στεκόταν μια γυναίκα που ρώτησε τη δήμαρχο για το τι συνέβαινε. Όπως αναφέρει, οι απαντήσεις της δημάρχου ήταν επιθετικές, με χαρακτηριστική φράση «και τι σε νοιάζει εσένα;».

Η γυναίκα υποστηρίζει πως το όλο συμβάν την σοκάρισε και πως η δήμαρχος με τη συμπεριφορά της την ανάγκασε να τραβήξει το βίντεο, το οποίο αργότερα διέρρευσε, προκαλώντας περαιτέρω αρνητικές αντιδράσεις. Ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις της δήμαρχου επηρέασαν την εικόνα της και ανήρτησε επιπλέον τους ισχυρισμούς της στα social media και σε συνεντεύξεις.

Σημειώνεται ότι η τουρκική πρεσβεία είχε διαψεύσει ότι η μηνύτρια εργάζεται εκεί. Πηγή: newsbeast.gr

Similar Posts