Επιβολή «κόφτη» στη χρήση κλιματιστικών στο Δημόσιο και ισχυρή σύσταση προς τα νοικοκυριά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν με φειδώ τα air-condition είναι ένα από τα βασικά μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο μέτρο με τον κόφτη στη λειτουργία των κλιματιστικών στο Δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Με τους αρμόδιους υπουργούς Θεόδωρο Σκυλακάκη και Μάκη Βορίδη σχεδιάζουμε μια σειρά μέτρων και δράσεων για να μπορέσει το δημόσιο να εξοικονομήσει ενέργεια. Επειδή πέρυσι με τον καύσωνα είχαμε φτάσει σε ρεκόρ ζήτησης, το κλιματιστικό αν το ορίσουμε στους 26 βαθμούς πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε ό, τι αφορά στην ποιότητα του αέρα και την εξοικονόμηση ενέργειας», ανέφερε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο ως σύσταση για τα νοικοκυριά και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στη συνεχή αύξηση των τιμών στα καύσιμα και στην ανάγκη που προκύπτει για νέα μέτρα στήριξης των πολιτών, ο κ.Σκρέκας επισήμανε ότι πρέπει αρχικώς να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, που θα δώσει την απαιτούμενη «ευελιξία» στην κυβέρνηση.  

«Το υπουργείο Οικονομικών διερευνά τη δυνατότητα να βρει τρόπους για να στηρίξει. Αν υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο, είναι βέβαιο ότι θα το κάνει», τόνισε χαρακτηριστικά.
 

Πηγή: sofokleousin.gr