«Το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά είναι ένα τερατούργημα και δεν χωράει ούτε συζήτηση ούτε βελτίωση», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον ρ/σ «Alpha».

«Τα μέτρα που έρχονται όσον αφορά την διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν είναι θέμα ιδεοληψίας της κυβέρνησης, είναι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που προωθούνται εδώ και χρόνια σε πανευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο» πρόσθεσε.

Επισήμανε τις «ευθύνες του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που κάνει αποδεκτές τις απαιτήσεις του κεφαλαίου».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη, «με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανωθεί σήμερα η εργατική τάξη», πρόσθεσε πως «εργατικά σωματεία με ταξικό προσανατολισμό παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος», και κάλεσε στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα που διοργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σημειώνοντας ότι αυτές «θα είναι μια πρώτη απάντηση στο αντεργατικό τερατούργημα».

Πηγή: sofokleousin.gr