Τη μείωση δαπανών στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας, της εκπαίδευσης κατήγγειλε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2022 στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Η κυβέρνηση μειώνει τα χρήματα για την υγεία, είπε, την ίδια ώρα που λαός πληρώνει από την τσέπη του για τα μέτρα προστασίας.

«Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, των δημόσιων νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, φτάνει τα 279 εκατομμύρια ευρώ και οδηγεί στην παραπέρα διάλυση τους και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης», είπε η κ. Μανωλάκου που επισήμανε ότι «στα νοσοκομεία, για το 2022, η μείωση φτάνει τα 139 εκατομμύρια ευρώ, για την πρωτοβάθμια φροντίδα η μείωση είναι σε ποσοστό 52% και όσο αφορά και στις τακτικές δαπάνες του υπουργείου υγείας προβλέπεται μικρή αύξηση που δεν αναπληρώνει σε τίποτα τις περικοπές που έγιναν το 2021, σε σχέση με το 2020».

Η βουλευτής κατήγγειλε ότι αυτή την επιλογή κάνει η κυβέρνηση την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία έχουν τεράστια χρέη, αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, τον Σεπτέμβριο, ήταν 962 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχες μειώσεις, είπε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, θα υπάρξουν και στον ΕΟΠΥΥ που θα οδηγήσουν σε μειωμένες παροχές υγείας.

Πηγή: sofokleousin.gr