«Σε συνθήκες αναζωπύρωσης της πανδημίας, αντί η κυβέρνηση να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε χώρους μεγάλης διασποράς και να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας -απαραίτητες προϋποθέσεις και για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού- αυτή προχωράει στα σχέδια περαιτέρω εμπορευματοποίησης της υγείας» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Συνεχίζει και εντείνει την ίδια πολιτική που μας έφερε ως εδώ και ευθύνεται για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας σε όλο τον κόσμο. Σήμερα και με βάση την εμπειρία της πανδημίας που συνεχίζεται, ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, ενάντια στα σχέδια για το ”νέο ΕΣΥ” είναι στην πρώτη γραμμή της εργατικής-λαϊκής διεκδίκησης και το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα γι’ αυτή την υπόθεση» προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Στο πλαίσιο αυτό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει, την Τρίτη 2 Νοέμβρη και ώρα 19.00, στην εξ αναβολής εκδήλωση με θέμα ”Η κριτική στο σχέδιο για το “νέο ΕΣΥ” – Οι θέσεις του ΚΚΕ”.

Στην εκδήλωση θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις από στελέχη του κινήματος από τον χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, μεταξύ άλλων για τα εξής:

– Την προώθηση της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ μέσω των ΣΔΙΤ, της αυτοτέλειας της νοσοκομειακής μονάδας κ.ά.

– Τον ρόλο του υγειονομικού στο ”νέο ΕΣΥ”.

– Τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας.

– Κριτική στο Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Πηγή: sofokleousin.gr