«Η σημερινή, πρώτη, ημέρα δια ζώσης διδασκαλίας σε ορισμένα πανεπιστήμια είναι μέρα χαράς για χιλιάδες φοιτητές τους, αλλά και αγανάκτησης για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και για την πολιτική της κυβέρνησης που επέλεξε να αγνοήσει τα αιτήματα των φοιτητών και των διδασκόντων» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Την ίδια στιγμή», επισημαίνει στη συνέχεια, «η πλειοψηφία των φοιτητών ακόμη περιμένει το άνοιγμα των σχολών της, που συνεχώς αναβάλλεται, ενώ για τους υπόλοιπους προβλέπεται το στρίμωγμα σε αμφιθέατρα, με τα πρωτόκολλα-λάστιχο του υπουργείου Παιδείας και τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, αίθουσες, καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».  

«Το άνοιγμα των πανεπιστημίων πρέπει να συνδυαστεί με όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας! Είναι στο χέρι των φοιτητών, των εργαζόμενων και των διδασκόντων στα πανεπιστήμια, μέσα από τους συλλόγους και τους αγώνες τους, να κρατήσουν τα πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή, κέντρα μόρφωσης και κοινωνικής δραστηριότητας. Το χαμόγελο που επέστρεψε στα χείλη των φοιτητών δεν θα αφήσουμε καμία κυβέρνηση να τους το κλέψει» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Πηγή: sofokleousin.gr