Κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας, Συνδικάτα και Σωματεία της Αττικής, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων από την πανδημία και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με κυρίαρχο σύνθημα: «Δώστε λεφτά για την υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό στα νοσοκομεία».

Στην κινητοποίηση μίλησαν η Αντιγόνη Μαυρομάτη, εκ μέρους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής και ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση των εμβολιασμών, για την ελλιπή και στρεβλή ενημέρωση των εργαζομένων, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία μας, για το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και για τα πρωτόκολλα λάστιχο που χρησιμοποιούνται στον τουρισμό με μόνο στόχο να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, των αεροπορικών εταιρειών και των tour operators» είπε η Α. Μαυρομάτη.

Στην ομιλία του ο Σ. Σταθουλόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «και στον δικό μας κλάδο είχαμε πολλά κρούσματα παρότι υπάρχει έτσι κι αλλιώς αυστηρό πρωτόκολλο λόγω της παραγωγής φαρμάκου.

Επιμένουμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε ακόμα και τώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Γινόμαστε μάρτυρες του αυξημένου ανταγωνισμού ανάμεσα σε πολυεθνικές και κράτη για την πορεία των εμβολιασμών. Αυτός ο οξυμένος ανταγωνισμός έχει από την μία πλευρά ποια πολυεθνική θα κερδίσει θα αποσπάσει μεγάλα κέρδη και από την άλλη η ίδια η πορεία των εμβολιασμών έχει οδηγήσει στο να υπάρχει σημαντική καθυστέρηση».

«Η μείωση της χρηματοδότησης κατά 572 εκατ. ευρώ εν μέσω πανδημίας είναι ενδεικτική το πώς βλέπει η κυβέρνηση την ενίσχυση του ΕΣΥ» ανέφερε στην ομιλία του ο Γ. Φερεντίντος.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «γίνεται προσπάθεια να τσουβαλιαστεί κάθε δίκαιη λαϊκή διεκδίκηση με το κίνημα των “αρνητών”, όπως μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικοί που διεκδικούσαν ασφαλείς σχολικές αίθουσες, όπως οι αναποφάσιστοι διεκδικούν πλατιά επιστημονική ενημέρωση για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Για αυτό και οι εξαγγελίες περί “υποχρεωτικότητας” φανερώνουν σε όλο το μεγαλείο την υποκρισία της κυβέρνησης που “κουνάει το δάχτυλο” στο λαό και την ίδια ώρα αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας».

Πηγή: sofokleousin.gr