Χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – θα πραγματοποιηθεί το σημερινό ντιμπέιτ των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. 

Οι πέντε υποψήφιοι (Ανδρουλάκης, Λοβέρδος, Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης) που θα συμμετέχουν στην τηλεμαχία, έχουν προετοιμαστεί για τη διαδικασία, μέσω της οποίας ευελπιστούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία, δηλαδή την εκτίμηση ψηφοφόρων, ενόψει των εκλογών των κομμάτων.

Το ντιμπέιτ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί από τη ΕΡΤ. Μια από τις καινοτομίες της συγκεκριμένης τηλεμαχία, είναι πως για πρώτη φορά ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί  να σχολιάζει επί 45 δευτερόλεπτα τις απαντήσεις των συνυποψηφίων του,  που έχουν προηγηθεί.

Οι θεματικές ενότητες του debate είναι οι ακόλουθες:

  1. Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση – Δημογραφικό
  2. Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό
  3. Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.
  4. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό-Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης-Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία-Η επόμενη μέρα.
  5. Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου

Πηγή: sofokleousin.gr