Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να παίξει φουλ επίθεση απέναντι στον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν δίστασε να θέσει και ζήτημα νοθείας, έστω κι αν κατόπιν- μετά το σάλο που προκλήθηκε- επιχείρησε να κατεβάσει το… επίπεδο καταγγελίας, λέγοντας ότι ζήτησε απλώς να διερευνηθούν οι παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία. 

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει το «σκληρό» ροκ και την κριτική προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, «επενδύοντας» στη στρατηγική πόλωσης ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Προφανώς ο Γιώργος Παπανδρέου ευελπιστεί ότι με τη συγκεκριμένη τακτική θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες του, να ψαλιδίσει τη διαφορά με τον συνυποψήφιό του και να κόψει πρώτος το νήμα στον δεύτερο γύρο.

Υπάρχει, βεβαίως και η άποψη, που εδράζεται εντός του ΚΙΝΑΛ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ξεπέρασε τα εσκαμμένα με τις χθεσινές του ενέργειες και καταγγελίες για νοθεία, δημιουργώντας ουσιαστικό πρόβλημα στο ενωτικό κλίμα του κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, και χθες επιχείρησε να αποδομήσει πολιτικά τον κ.Ανδρουλάκη, τονίζοντας με δεικτικό τρόπο πως δεν γνωρίζει αν βρίσκεται στα δεξιά ή αριστερά του πολιτικού φάσματος.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν και εξέφρασε-μέσω των συνεργατών του- τη δυσαρέσκειά του για τις εν λόγω ενέργειες Παπανδρέου, αποφεύγει να εισέλθει σε δημόσια αντιπαράθεση και να απαντήσει στους ίδιους τόνους. «Την Κυριακή το βράδυ θα είμαι πρόεδρος όλων, κι αυτών που με ψήφισαν κι αυτών που δεν με ψήφισαν και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να κάνει τα μέλη, τους φίλους μας, κλακαδόρους αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης», δήλωσε από τη Ρόδο όπου απηύθυνε  προεκλογική ομιλία.

Πηγή: sofokleousin.gr