Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στις προσεχείς εκλογές. Ο ίδιος, άλλωστε, με ανάρτησή του τη Δευτέρα 18/10, εμμέσως προανήγγειλε την κάθοδό του στις εκλογές, κάνοντας για λόγο για ημέρα αφετηρίας νέων αγώνων και οικοδόμησης μιας προοδευτικής προοπτικής.

Εντός της ημέρας ο πρώην πρωθυπουργός, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ξεκαθαρίσει τη θέση του, θα δημοσιοποιήσει τις τελικές του αποφάσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας «ζυγίσει» αντιδράσεις, τάσεις και τις ισχύουσες ισορροπίες εντός του ΚΙΝΑΛ, είναι αποφασισμένος να κάνει το βήμα και να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. 

Τις ανακοινώσεις Παπανδρέου αναμένουν, όπως είναι λογικό και οι λοιποί υποψήφιοί για τον προεδρικό θώκο του Κινήματος Αλλαγής. Μόνο ο Βασίλης Κεγκέρογλου, τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του, αν ο Γιώργος Παπανδρέου εισέλθει στην εκλογική μάχη. Οι υπόλοιποι πέντε, Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης, δεν έχουν δείξει τάσεις υποχώρησης.

Αντιθέτως ο Ανδρέας Λοβέρδος,συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, καλώντας, μάλιστα, τον Γιώργο Παπανδρέου να μην χρονοτριβεί και να ξεκαθαρίσει άμεσα στις προθέσεις του.

 

Πηγή: sofokleousin.gr