Η ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα προκάλεσε αναταραχή στο Κίνημα Αλλαγής και ανέδειξε τις αντίρροπες δυνάμεις που εδράζονται σ’ αυτό, ενόψει μάλιστα και των επικείμενων εκλογών για την ηγεσία του κόμματος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαφοροποίησε τη θέση του από την κεντρική γραμμή του ΚΙΝΑΛ, δηλώνοντας ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Παρότι διαφωνώ με κάποια που δεν κάνετε ή κάποια που ρυθμίζετε ψηφίζω ναι και επί της αρχής και επί των άρθρων, όχι όλων», υποστήριξε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ’ είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, προκαλώντας «τσουνάμι» αντιδράσεων εντός του Κόμματος.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ και μέχρι πρότινος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, απάντησε στον Ανδρέα Λοβέρδο, τονίζοντας ότι «οι θέσεις του ΚΙΝΑΛ είναι καθαρές, αλλά κάποιοι ίσως δεν τις γνωρίζουν».

Λίγο αργότερα, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είναι εν των υποστηρικτριών της υποψηφιότητας Λοβέρδου, παραιτήθηκε από τη θέση της εισηγήτριας του κόμματος στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου. Με επιστολή της, μάλιστα, στον διευθυντή της ΚΟ, υποστήριζει ότι η θέση του κόμματος, όπως την είχε ορίσει η Φώφη Γεννηματά, ήταν «ναι» στο εν λόγω νομοσχέδιο, ενώ πλέον άλλαξε σε «παρών», κάτι με το οποίο διαφωνεί.

Εκτός όλων των παραπάνω, υπήρξε μεταξύ άλλων και παρέμβαση του Κώστα Σκανδαλίδη στη Βουλή, ο οποίος ανέφερε περί της «οπτικής» του ΚΙΝΑΛ για το επίμαχο νομοσχέδιο «Τις αποχρώσεις του “ναι, όχι, παρών”, εσείς τις δημιουργήσατε με τα βαρίδια που βάζετε στο νομοσχέδιο. Η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα αγωνίζεται να κρατήσει τα θετικά και δεν κάνει αντιπολίτευση πλάκας. Μακάρι και εσείς στη ΝΔ να κάνετε εξονυχιστικό διάλογο και να κάνετε την αυτοκριτική σας. Θα ήταν έτσι η δική σας συμβολή στην καλύτερη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Δεν μπορεί να νομοθετείτε με βάση την πρόσκαιρη επικαιρότητα».

Πηγή: sofokleousin.gr