Η Κίνα υποστηρίζει πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) να εισέλθει το θέμα μιας άρσης των πνευματικών δικαιωμάτων για τα εμβόλια κατά της COVID-19 στο στάδιο της διαβούλευσης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ.

Αξιωματούχοι της Βρετανίας και της ΕΕ έχουν εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με τη χρησιμότητα της πρότασης των ΗΠΑ για άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά της COVID-19, μολονότι δηλώνουν ότι προτίθενται να συζητήσουν το θέμα αυτό.

Φαρμακοβιομηχανίες και κάποιες κυβερνήσεις αντιτίθενται στην ιδέα αυτή, επιχειρηματολογώντας ότι η άρση της πατέντας των εμβολίων δεν θα λύσει το θέμα των ελλείψεων στον παγκόσμιο εμβολιασμό.

“Η Κίνα υποστηρίζει την πρόταση του WTO να εισέλθουν στο στάδιο διαβούλευσης με κείμενο οι εξαιρέσεις στην προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας για υλικά κατά της επιδημίας, όπως είναι το εμβόλιο κατά της COVID-19”, δήλωσε ο Γκάο κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.

“Η Κίνα θα εργαστεί μαζί με όλες τις πλευρές για να μετάσχει ενεργά σε διαβουλεύσεις και από κοινού να προωθήσει μια ισορροπημένη και αποτελεσματική λύση”, πρόσθεσε.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr