Το Πεκίνο ανακοίνωσε χθες, ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη βιομηχανία καταγραφής, αποθήκευσης και ανάλυσης δεδομένων μεγάλου όγκου στη διάρκεια του 14ου Πενταετούς Προγράμματος για την περίοδο 2021-2025.

Η οικονομική αποτίμηση της βιομηχανίας επεξεργασίας δεδομένων μεγάλου όγκου, είναι πιθανό να ξεπεράσει τα τρία τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 470 δισεκατομμύρια δολάρια) από το τέλος του 2025, με ένα συνδυαστικό ποσοστό ετήσιας ανάπτυξης γύρω στο 25%, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT).

Μέχρι τότε, θα έχει οργανωθεί ένας μηχανισμός τιμολόγησης για την καταγραφή, την αποθήκευση και την ανάλυση δεδομένων, ως ένας βασικός συντελεστής της παραγωγής σύμφωνα με το MIIT, που πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή, θα αυξήσει την κοινωνική επίγνωση για τα δεδομένα μεγάλου όγκου, δίνοντας κίνητρο στην παραγωγή προϊόντων χρήσης δεδομένων μεγάλου όγκου, αλλά και στην ανάπτυξη σχετικών υπηρεσιών.

Ο τομέας των δεδομένων μεγάλου όγκου στην Κίνα κατέγραψε ταχεία ανάπτυξη στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, με την οικονομική αποτίμησή του να έχει ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο γουάν το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του MIIT.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr