Σε συρρίκνωση πέρασε η μεταποίηση της Κίνας το Μάρτιο, με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών (PMI) να υποχωρεί στις 49,5 μονάδες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η Κινεζική Ομοσπονδία Logistics and Purchasing (CFLP).

Ο δείκτης που αφορά στην εργοστασιακή παραγωγή, υποχώρησε στις 48,8 μονάδες τον Μάρτιο από τις 50,4 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Η παραγωγή ανεστάλη ή μειώθηκε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, η οποία αργότερα επηρέασε τις λειτουργίες και την παραγωγή των επιχειρήσεων μεταποίησης στην ίδια εφοδιαστική αλυσίδα, τόνισε ο στατιστικολόγος Zhao Qinghe.

Πολλά κινεζικά κέντρα μεταποίησης, συμπεριλαμβανομένης της Σενζέν, της Σανγκάης και της Τσανγκτσουν, εφάρμοσαν εκτεταμένα lockdowns αυτον τον μήνα, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από την κινεζική Στατιστική Αρχή (NBS), έδειξαν τον δείκτη κάτω από το όριο των 50 μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι χαμηλότερα από αυτό το όριο δείχνει συρρίκνωση και υψηλότερα δείχνει ανάπτυξη.

Εναν μήνα πριν ήταν στις 50,2 μονάδες. Επιπλέον, ο επίσημος μη μεταποιητικός PMI μειώθηκε στις 48,4 μονάδες τον Μάρτιο σε σύγκριση με τις 51,6 τον περασμένο μήνα.

Πηγή: sofokleousin.gr