Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 124 κρούσματα του SARS-CoV-2, από 85 την προηγουμένη. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που ανακοινώνεται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ξεσπάσματος.

Οι 80 από τις νέες περιπτώσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, έναντι 62 την προηγουμένη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι περισσότερες νέες μολύνσεις (61) εντοπίστηκαν στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού.

Το υπουργείο έκανε εξάλλου λόγο για τον εντοπισμό 58 ασυμπτωματικών φορέων του νέου κορονοϊού, τους οποίους δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, από 54 την προηγουμένη.

Δεν αναφέρθηκε ουδείς θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Η Κίνα αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα κύμα μολύνσεων που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα και μοιάζει να παίρνει διαστάσεις, έπειτα από μήνες με ελάχιστα ως καθόλου κρούσματα οφειλόμενα σε μετάδοση στην κοινότητα.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, συνολικά η Κίνα κάνει λόγο επισήμως για 93.498 μολύνσεις και 4.636 θανάτους.

Προτού σημειωθεί το τρέχον ξέσπασμα, η πρώτη χώρα που βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία του νέου κορονοϊού στα τέλη του 2019 είχε πρακτικά εξαλείψει την COVID-19 από την επικράτειά της μετά την άνοιξη του 2020 κι η ζωή είχε πρακτικά επιστρέψει από λίγο ως πολύ στην ομαλότητα.

Οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής όταν εντοπίζουν κρούσματα, προχωρώντας αμέσως σε διεξοδική ιχνηλάτηση επαφών, μαζικά τεστ και θέτοντας σε καραντίνα ακόμη και ολόκληρα αστικά κέντρα για την αποτροπή της διασποράς.

Πηγή: sofokleousin.gr